Od štvrtka bude Rožňava červená! Od pondelka sa do tejto fázy preradí až deväť okresov

NETKY.SK • 8 September 2021, 12:35 • 2 min
Od štvrtka bude Rožňava červená! Od pondelka sa do tejto fázy preradí až deväť okresov

BRATISLAVA - Od štvrtka (9. septemba) sa okres Rožňava zaradí do prvého stupňa ohrozenia, teda do červenej fázy.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Od pondelka (13. septembra) bude podľa COVID automatu v prvom stupni ohrozenia ďalších 9 okresov. V stupni ostražitosti bude 47 okresov, zvyšok Slovenska ostáva v stupni monitoringu. O novom rozdelení okresov podľa aktuálnej rizikovosti rozhodla Vláda SR na svojom stredajšom rokovaní.

 

Nové rozdelenie ovplyvní aj oficiálnu návštevu Svätého Otca, ktorý na Slovensko príde v nedeľu (12. septembra). Napriek tomu, že vláda povolila zúčastniť sa na podujatí s pápežom aj nezaočkovaným osobám v režime OTP, organizátori budú musieť vzhľadom na zmenu v covid automate znížiť ich kapacitu.

 

Menej ľudí sa dostane na stretnutie s hlavou katolíckej cirkvi v Šaštíne, keďže okres Senica sa od pondelka zafarbí do oranžovej a v Košiciach, ktoré budú červené.

 

Od pondelka budú v stupni monitoringu (zelená fáza) zaradené okresy: Bratislava I.-V., Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Humenné, Komárno, Malacky, Medzilaborce, Námestovo, Nové Zámky, Pezinok, Poltár, Púchov, Ružomberok, Senec, Stropkov, Trnava a okres Zlaté Moravce.

 

V stupni ostražitosti (oranžová fáza) budú zaradené okresy: Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Brezno, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Gelnica, Ilava, Kežmarok, Košice-okolie, Kysucké Nové Mesto, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Martin, Michalovce, Myjava, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Piešťany, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Revúca, Rimavská Sobota, Sabinov, Šaľa, Senica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Žilina a okres Zvolen.

 

V prvom stupni ohrozenia (červená farba) budú od pondelka zaradené okresy: Bytča, Košice I.-IV., Krupina, Poprad, Skalica a okres Trenčín.

 

Mohlo by vás zaujímať: Od dnes je v oranžovej fáze 23 okresov, ostatné sú zelené

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies