Od stredy platia nové pravidlá pre elektronickú komunikáciu s finančnou správou

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 15:03 • 2 min
Od stredy platia nové pravidlá pre elektronickú komunikáciu s finančnou správou

BRATISLAVA - Nová forma elektronickej komunikácie s finančnou správou začne fungovať od stredy (10.5.).

slovakia

left justify in out

"Pre všetky elektronicky komunikujúce firmy bude nevyhnutné nainštalovať si nové komponenty pre podpisovanie dokumentov, napríklad daňových priznaní. Nový softvér je bezplatný, je potrebné si ho len stiahnuť," informovala hovorkyňa daniarov Patrícia Macíková.

 

Od 10. mája bude podľa nej možné podpisovať dokumenty popri MS Windows aj pri používaní operačných systémov Mac OS, resp. Linux. Po novom bude taktiež možné pri podpisovaní využívať viacero webových prehliadačov, okrem Internet Explorer napríklad aj Firefox, Chrome, Opera, Edge, Safari.

 

"Z dôvodu tejto zmeny je potrebné, aby si subjekty zrevidovali svoje softvérové vybavenie a nainštalovali aktuálne verzie potrebných programov. Ide najmä o aplikáciu D.Launcher, ktorá umožní podpisovať dokumenty pri použití iných webových prehliadačov ako Internet Explorer," priblížila Macíková s tým, že finančná správa vytvorila niekoľko príručiek, ktoré ľuďom inštaláciu uľahčia. Prístupné sú na internetovej stránke www.financnasprava.sk.

 

Nové pravidlá pre podpisovanie dokumentov sa dotknú všetkých viac ako 300.000 elektronicky komunikujúcich firiem a občanov. Finančná správa sprístupní nový podpisovač v noci z 9. na 10. mája. Dovtedy je potrebné používať súčasné nastavenie.

 

"Pre všetkých daňovníkov, ktorí budú elektronicky podpisovať a odosielať dokumenty po 10. máji 2017 platí, že je nevyhnutné, aby mali nainštalovaný nový softvér. Inak pre nich nebude možné tieto dokumenty, napríklad daňové priznania, podpísať a odoslať," dodala Macíková.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies