Od sprísnenia hraničných kontrol zadržali v Rakúsku 200 utečencov a 5 prevádzačov

NETKY.SK • 31 August 2015, 12:55 • 2 min
Od sprísnenia hraničných kontrol zadržali v Rakúsku 200 utečencov a 5 prevádzačov

VIEDEŇ - Kolóna na maďarskej diaľnici M1 v smere k rakúskym hraniciam sa vytvorila na základe nariadenia rakúskej ministerky vnútra Johanny Miklovej-Leitnerovej o sprísnení hraničných kontrol. Napísala to dnes agentúra APA a dodala, že rezort tak reaguje na aktuálnu utečeneckú drámu.

slovakia

left justify in out

Kontroly, vykonávané na hraničných priechodoch za účelom dolapenia pašerákov utečencov, sprísnili rakúske úrady ako odpoveď na migračnú krízu, a to s platnosťou od nedele večera.

 

V rámci tejto hraničnej razie zadržali rakúske úrady podľa informácií agentúry Reuters doposiaľ 200 žiadateľov o azyl a piatich prevádzačov.

 

"Budeme vykonávať kontroly v neobmedzenej dĺžke na všetkých dôležitých hraničných priechodoch vo východnom regióne, prehľadáme všetky vozidlá, ktoré môžu obsahovať možné úkryty pre pašovaných ľudí," povedala Miklová-Leitnerová pre rakúsky rozhlas ORF.

 

Podľa správ agentúry MTI kolóna áut na maďarskej diaľnici M1 dosahuje dĺžku 30 kilometrov. Kolóny sa tvoria aj na štátnej ceste č. 1. Podľa hovorcu polície Rábsko-mošonsko-šopronskej župy sa na hraničných prechodoch v Šoprone vytvorila zápcha dlhá šesť kilometrov a pri Kópháze dosahuje rad čakajúcich áut štyri kilometre.
Polícia žiada cestujúcich o trpezlivosť a vyzvala ich na zvýšenie obozretnosti.

 

V chladiarenskom aute odstavenom na odpočívadle pri obci Parndorf objavila rakúska polícia vo štvrtok 27. augusta až 71 tiel ilegálnych migrantov.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies