Od soboty začnú medzi Žilinou a Čadcou opravovať most, pripravte sa na poriadne zdržanie

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 10:00 • 2 min
Od soboty začnú medzi Žilinou a Čadcou opravovať most, pripravte sa na poriadne zdržanie

ŽILINA - Dlhé kolóny a zdržania, na to sa budú musieť pripraviť vodiči medzi Žilinou a Čadcou. Na ceste sú pravidelne v dopravnej špičke problémy, teraz dopravu zdrží rekonštrukcia. Informuje o tom denník Pravda.

slovakia

left justify in out

Most pri Brodne, ktorý je súčasťou medzinárodnej cesty do Poľska a Česka, budú od soboty 18. apríla opravovať.

 

Až do konca júna budú platiť v tomto úseku dopravné obmedzenia. Meškania spojov a straty klientov sa obávajú najmä súkromní dopravcovia zabezpečujúci verejnú autobusovú dopravu. Trasa prechádzajúca zo Žiliny do Čadce je jedným z najväčších dopravných koridorov najmä pre nákladnú dopravu smerujúcu do Česka a Poľska.

 

Ako uviedol Ľubomír Palčák, generálny riaditeľ Výskumného ústavu dopravného, úsekom Žilina - Brodno cesty 1/11 prejde denne 17.050 osobných a 8040 nákladných vozidiel, spolu 25.090 vozidiel. "To je jedna z najvyšších intenzít na ceste prvej triedy," uviedol. Most v Brodne je v správe Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Jeho stavebno-technický stav je hodnotený ako zlý.

 

"Oprava mosta je dôležitá z hľadiska možnosti ohrozenia bezpečnosti dopravy po moste, ako aj cestujúcich na elektrifikovanej trati ŽSR, ktorú most preklenuje," povedala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies