Od septembra budú môcť virtuálnu pokladnicu využívať všetci podnikatelia

NETKY.SK • 21 August 2017, 16:34 • 2 min
Od septembra budú môcť virtuálnu pokladnicu využívať všetci podnikatelia

BRATISLAVA - Od septembra tohto roka sa ruší mesačný limit na počet vydaných pokladničných dokladov prostredníctvom virtuálnej registračnej pokladnice (VRP).

slovakia

left justify in out

Zmeny prinesie novela zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice (ERP). Podnikatelia tak môžu bez obmedzenia využívať túto bezplatnú službu finančnej správy (FS) SR. Virtuálnu registračnú pokladnicu budú môcť od budúceho mesiaca používať všetci podnikatelia. Doterajší limit 3000 vydaných pokladničných dokladov sa ruší a podnikatelia tak budú môcť v jednom mesiaci vydať ľubovoľný počet pokladničných dokladov.

 

"Virtuálna registračná pokladnica je moderný nástroj na spravovanie hotovostných transakcií, ktorý bezplatne ponúkame podnikateľom. Sme radi, že viac ako 30.000 podnikateľov túto možnosť využíva," skonštatoval v správe pre médiá prezident finančnej správy František Imrecze. 

 

Od spustenia VRP v roku 2015 finančná správa registruje, že podnikatelia doteraz vydali viac ako šesť miliónov platných pokladničných dokladov v sume asi 600 miliónov eur. Podnikatelia, ktorí pre prekročenie hranice vydaných pokladničných dokladov nemohli VRP využívať, sa môžu zaregistrovať a používať službu bezplatne.

 

VRP je prístupná online na portáli finančnej správy. Základným predpokladom je internetové pripojenie používateľa. VRP je možné používať na klasickom stolovom počítači, notebooku alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie. Pre nakupujúcu verejnosť finančná správa sprístupnila aj aplikáciu Over doklad, vďaka ktorej si ľudia môžu skontrolovať pravosť pokladničných dokladov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies