Od septembra bude na Hlavnú stanicu jazdiť aj spoj linky 41

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 16:46 • 2 min
Od septembra bude na Hlavnú stanicu jazdiť aj spoj linky 41

BRATISLAVA - Vybrané spoje autobusovej linky č. 41 budú od septembra jazdiť z Búdkovej ulice až na bratislavskú Hlavnú stanicu.

slovakia

left justify in out

Vybrané spoje budú z Búdkovej po Hlavnú stanicu jazdiť v polhodinových intervaloch, ostatné spoje linky č. 41 budú premávať aj naďalej po doterajšej trase. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Starého Mesta Alexandra Obuchová s tým, že ide len o dočasné riešenie do nového trasovania linky 203.

 

Takéto riešenie presadzovala na žiadosť občanov starostka Starého Mesta Tatiana Rosová. Ako vysvetlila Obuchová, v lokalite Horský park a jej okolí žije mnoho seniorov a najmä pre nich je cestovanie tromi spojmi do centra mesta náročné a zdĺhavé.

 

Dnes jazdí linka č. 41 len po konečnú zastávku vo Vozovni Hroboňova. Práve to robí obyvateľom tejto lokality problémy, pretože ak sa chcú dostať na Hlavnú stanicu alebo do centra mesta, musia prestúpiť na linku č. 64 a potom ešte na linku č. 32, vysvetlila Obuchová. Takéto cestovanie v rannej špičke trvá aj desiatky minút. 

 

Starostka Rosová preto na základe podnetov od občanov začala rokovania s Dopravným podnikom Bratislava o zmenách na linke č. 41. Predĺženie trasy linky na vybraných spojoch je však zatiaľ len dočasným riešením. Linka by tak mala jazdiť len do času nového trasovania linky 203. Podľa hovorkyne Dopravného podniku Bratislava Adriany Volfovej linka č. 203 bude vypravená až po dodaní nových trolejbusov s pomocným dieselovým pohonom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies