Od roku 2020 sa všetko nejako mení. Prestávame veriť a začíname si zúfať. Toto je niekoľko dôvodov, prečo by sme napriek všetkému mali byť optimisti!

NETKY.SK • 26 September 2022, 13:00 • 2 min
Od roku 2020 sa všetko nejako mení. Prestávame veriť a začíname si zúfať. Toto je niekoľko dôvodov, prečo by sme napriek všetkému mali byť optimisti!

Dá sa odpozorovať, že v spoločnosti nastáva znechutenie, ľudia si prežili príliš veľa zlého a primálo dobrého. Zmenili sa istoty, alebo lepšie napísané, istoty sa zrútili a čo bolo aspoň obstojné, je odrazu horšie ako zlé.

slovakia

left justify in out

Neveríme nikomu a ničomu, lebo sa chceme vyhnúť sklamaniam, o ktorých sme presvedčení, že nastanú, lebo tak nás naučila skúsenosť. Predošlý rok bol temný, súčasný je beznádejný a radšej ani nemyslieť na to, ako sa budeme mať v ten nasledujúci, lebo kopance sa hrnú odvšadiaľ a človek je bezradný a aj bojazlivý. A naladený na pesimizmus.

„Prečo by sme mali byť iní a dúfať v dobré?“ pýtame sa a odpoveď nečakáme, nikto nám nedokáže sľúbiť, že sa neprihodí nič strašné, nič bolestivé. Ale aj tak, napriek všetkému, by sme mali dúfať, mali by sme byť optimisti.

 

Môžeme zvíťaziť

 

Nemať nijakú nádej, to dokáže každý bez výnimky, ale udržať si ju aj vtedy, keď všetko kričí v jej neprospech, chce silu, odvahu a srdce hrdinu. Je to totiž tak, že ak budeme len pesimistickí, znamená to, že okolnosti nad nami vyhrali, že je všetko stratené. Svet je chladný, nespravodlivý a krutý, ale my môžeme zvíťaziť už len tým, že sa mu nebudeme podobať, že mu nedovolíme vštepiť svoje odporné zásady.

 

Je to lepšie

 

Veriť v dobro je vždy lepšie ako stále očakávať najhoršie. Nikomu ešte nikdy nepomohlo, ak sa zameriaval na nepekné, naproti tomu opačný prístup mení nielen náš charakter, ale rozjasňuje okolie. Dodáva aj iným radosť, spríjemňuje dni a robí aj zo zimy leto.

 

Je to kríž

 

S večnými pesimistami je veľmi ťažké byť, atmosféru dokážu otočiť tak, až je človeku nejako čudne. Klesá chuť do života, ako keby postupne vymazávali kúsok z nás, ako keby si od nás brali časti a potom sme vyčerpaní. S pesimistami je kríž sa priateliť, lebo aj dobrú správu obrátia na niečo, čo sa každú chvíľu môže pokaziť a aj z úspechu urobia niečo, čo vyprchá ako para.

 

Optimisti veria

 

Optimisti veria v druhé šance, niekedy sa síce popália, ale aj tak veria, že v ľuďoch je niečo, čo sa oplatí spoznať, že aj ten, kým ostatní pohŕdajú, si zaslúži, aby bol prijatý a ľúbený. Veria, že v každom drakovi drieme princ a že v každej žabe je ukrytá princezná. Optimisti odpúšťajú, a nie preto, lebo sú mäkkí a hlúpi, nie preto, lebo sú hodní posmechu, ale z jednoduchého dôvodu. Oni vedia, že láska je viac ako len úsmevy, že občas treba prehltnúť horkosť, že aj z konca môže byť začiatok. Veria, že to bude v poriadku, všetko bude v poriadku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies