Od roku 2007 zmizlo v Mexiku takmer 25.000 ľudí

NETKY.SK • 4 September 2015, 09:40 • 2 min
Od roku 2007 zmizlo v Mexiku takmer 25.000 ľudí

MEXICO CITY - Medzinárodnú ľudskoprávnu organizáciu Amnesty International (AI) znepokojila situácia v oblasti ľudských práv v Mexiku po tom, ako sa na severe tejto stredoamerickej krajiny našiel masový hrob s tisíckami častí telesných pozostatkov.

slovakia

left justify in out

"Mexiko prehráva boj s násilným miznutím ľudí. Od roku 2007 sa tam stratilo takmer 25.000 osôb," povedala vo štvrtok regionálna riaditeľka AI Erika Guevarová Rosasová, ktorú dnes citovala agentúra DPA.

 

Na farme v štáte Nuevo León pri hraniciach so Spojenými štátmi objavili úrady v uplynulom týždni masový hrob obsahujúci vyše 30.000 kusov telesných pozostatkov. Podľa informácií poskytnutých tamojšou prokuratúrou patria 31 ľuďom, uneseným v roku 2011.

 

"Nedávny objav by mal varovať mexické úrady a dať podnet k činnosti na zastavenie tejto hrozivej série po celej krajine," píše vo vyhlásení Amnesty.

 

Odhalenie tohto masového hrobu nebolo podľa DPA v Mexiku ojedinelým prípadom. Páchateľmi sú najmä členovia miestnych súperiacich drogových kartelov, do zabíjania sú však podľa DPA často zapletení aj predstavitelia tamojších bezpečnostných zložiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies