Od premiéry Messiho v drese FC Barcelona uplynie 10 rokov

NETKY.SK • 15 November 2013, 13:33 • 2 min
Od premiéry Messiho v drese FC Barcelona uplynie 10 rokov

BARCELONA - Argentínsky futbalista Lionel Messi oslávi v sobotu 10. výročie svojej premiéry v drese A-tímu FC Barcelona. Aktuálny Svetový futbalista roka podľa FIFA debutoval v katalánskom tíme ako 16-ročný v prípravnom stretnutí proti FC Porto v Portugalsku.

slovakia

left justify in out

"Bol to veľmi dôležitý moment v mojej kariére, pretože sa mi splnil sen, ktorý som mal od detstva," povedal Messi pre Barca TV. "Tvrdo som pracoval na sebe, aby som sa dočkal toho momentu. Boli to veľmi zvláštne pocity."

Vtedajší tréner Barcelony Frank Rijkaard poslal Messiho v roku 2003 na štadióne Dragao na ihrisko v 75. minúte namiesto Fernanda Navarra. Messi mal dres s číslom 14, Barcelona prehra s vtedajšími zverencami Joseho Mourinha 0:2.  

"Užívali sme si ten zápas s mladšími spoluhráčmi z tímu. Bola to naša prvá skúsenosť s prvým mužstvom Barcelony, to cestovanie a všetko okolo toho bolo pre nás niečo úplne nové. Ale keď sme sa vrátili z výletu, tak sme sa opäť sústredili na povinnosti v našom mládežníckom tíme," zaspomínal Messi. "Moji rodičia a tréneri mi povedali, aby som si všetko užíval a preto nebol ani dôvod dodnes na tom niečo meniť. Myslím, že som stále rovnaký. Stále sa na veci pozerám rovnakým spôsobom, ale ubehlo veľa rokov a pokračujem v raste a učení sa."

Dvadsašesťročný Messi sa stal štyrikrát v rade Svetovým futbalistom roka podľa FIFA, pričom trikrát vyhral Ligu majstrov, šesťkrát španielsky titul a vytvoril mnoho gólových rekordov. Súčasne je najlepším kanonierom v histórii FC Barcelona. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies