Od pondelka sa uvoľnia opatrenia pre prevádzky v zelených a žltých okresoch

NETKY.SK • 11 Jún 2021, 06:42 • 2 min
Od pondelka sa uvoľnia opatrenia pre prevádzky v zelených a žltých okresoch

BRATISLAVA - Nová vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR platná od pondelka (14. júna) upravuje podmienky pri činnosti prevádzok.

slovakia

left justify in out

V prípade zelených a žltých okresov už nebude platiť pre prevádzky nariadenie jedna osoba na 15 štvorcových metrov.

 

 

 

Pre niektoré druhy prevádzok ostávajú v platnosti iné druhy kapacitných obmedzení ako napríklad maximálny počet osôb pri stole v prevádzkach verejného stravovania.

 

Voľnejší režim v prevádzkach

Ako ďalej informovala hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková, v zariadeniach verejného stravovania sa podmienka dvojmetrového rozostupu medzi stolmi vzťahuje len na interiér.

V ružových a červených okresoch môžu od 14. júna prevádzky hudobných, divadelných, filmových a podobných predstavení organizovať predstavenia pre deti za nastavených protiepidemických opatrení.

 

Podľa ÚVZ SR sa zosúlaďuje aj text vyhlášky s COVID automatom v prípade obmedzenia činnosti prevádzok verejného stravovania a fitness centier pre okresy v III. stupni varovania, teda v bordových okresoch. Prevádzky verejného stravovania môžu fungovať pre odber so sebou alebo cez donáškový predaj. 

 

Stačí aj tlačivo o očkovaní

Pre prevádzky, kde možno výsledok negatívneho testu nahradiť potvrdením o očkovaní, sa upravujú lehoty zaočkovanosti tak, ako v prípade vyhlášky k režimu na hraniciach, a to najskôr po zavŕšení 21 dní po podaní prvej dávky vakcíny v prípade dvojdávkovej vakcíny alebo najneskôr po 21 dňoch po podaní jednodávkovej vakciny.
 

Od pondelka bude mať slovenská covid mapa okrem 6 zelených aj 49 žltých, 19 oranžových, 3 ružové a 2 červené okresy. Druhý stupeň varovania, teda červená farba, naďalej platí v okresoch Kysucké Nové Mesto a Myjava.

 

img

 

II. stupeň varovaniačervená – 2 okresy: Kysucké Nové Mesto a Myjava
 

I. stupeň varovaniaružová – 3 okresy: Banská Štiavnica, Skalica a Trenčín 
 

II. stupeň ostražitosti oranžová – 19 okresov: Bánovce nad Bebravou, Bardejov, Bytča, Čadca, Gelnica, Humenné, Levice, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Rimavská Sobota, Ružomberok, Senica, Sobrance, Spišská Nová Ves, Trnava, Tvrdošín, Vranov nad Topľou a Žilina
 

I. stupeň ostražitostižltá – 49 okresov:  Banská Bystrica, Bratislava I.-V., Detva, Dolný Kubín, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Ilava, Kežmarok, Komárno, Košice I.-IV., Košice-okolie, Krupina, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Revúca, Rožňava, Sabinov, Senec, Snina, Stará Ľubovňa, Svidník, Trebišov, Veľký Krtíš, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Zlaté Moravce a Zvolen

 

Monitoringzelená – 6 okresov: Brezno, Púchov, Šaľa, Stropkov, Topoľčany a Turčianske Teplice



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies