Od pondelka sa stalo Slovensko pre Českú republiku rizikovou krajinou, sprísňujú sa podmienky pre vstup do krajiny

NETKY.SK • 9 November 2020, 06:19 • 2 min
Od pondelka sa stalo Slovensko pre Českú republiku rizikovou krajinou, sprísňujú sa podmienky pre vstup do krajiny

BRATISLAVA - Česká republika od pondelka 9. novembra mení pravidlá pre vstup na svoje územie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako ďalej na sociálnej sieti informuje slovenské ministerstvo vnútra, epidemiologické opatrenia a obmedzenia sa budú vzťahovať na cudzincov, rovnako ako na českých občanov.

 

Slovensko je na zozname rizikových krajín

„Naši susedia zavádzajú mechanizmus pre hodnotenie epidemiologickej situácie jednotlivých členských štátov. Na základe stanovených kritérií bude pravidelne aktualizovaný zoznam štátov s nízkym rizikom nákazy. Krajiny budú rozdelené do troch kategórií – zelená, oranžová a červená,” informuje rezort vnútra.

 


Cestujúci z tzv. zelenej krajiny môžu podľa rezortu vnútra prísť do ČR bez nutnosti vyplniť príjazdový formulár či absolvovať PCR test alebo karanténu.

 

Pre vstup je potrebné absolvovať PCR test

„Cestujúci z takzvanej oranžovej krajiny tiež nemusia vyplniť formulár. Negatívny PCR test budú musieť pred vstupom na pracovisko či do vzdelávacej inštitúcie v ČR predložiť cudzinci prichádzajúci za prácou či štúdiom. Toto sa vzťahuje len na cudzincov,” informuje ministerstvo.

 

Zároveň doplnilo, že cestujúci z tzv. červenej krajiny budú povinní pred vstupom do ČR vyplniť príjazdový formulár a absolvovať PCR test alebo karanténu. „Zoznam takto kategorizovaných krajín vydáva české ministerstvo zdravotníctva,” dodalo ministerstvo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona