Od pondelka prešlo cez hraničný priechod v Nickelsdorfe 16-tisíc migrantov

NETKY.SK • 11 September 2015, 14:59 • 2 min
Od pondelka prešlo cez hraničný priechod v Nickelsdorfe 16-tisíc migrantov

VIEDEŇ/NICKELDORF - Tento týždeň prešlo cez rakúsky hraničný priechod v Nickelsdorfe okolo 16.000 utečencov.

slovakia

left justify in out

Od pondelka do štvrtka ich bolo 12.000, dnes od polnoci do 06.00 h pribudlo ďalších 3670, uviedla agentúra APA s odvolaním sa na rakúske ministerstvo vnútra.

Iba malá časť z týchto ľudí požiadala o azyl v Rakúsku. Od pondelka do štvrtka dostali úrady 1141 žiadostí.

 

Počet ľudí, ktorí tento týždeň cestovali do Nemecka cez Rakúsko, však bude pravdepodobne výrazne vyšší ako 16.000. Podľa nemeckých médií prišlo od soboty len do Mníchova 40.000 utečencov.

 

Presné čísla nie je podľa ministerstva vnútra jednoduché získať, pretože sa registrujú len tí migranti, ktorí prechádzajú cez priechod v Nickelsdorfe. Osoby, vstupujúce do Rakúska cez iné priechody, nie sú v týchto číslach zahrnuté.

 

Najmenej 2500 migrantov previezlo dnes asi 50 autobusov z Nickelsdorfu na viedenskú železničnú stanicu Westbahnhof, uviedol policajný hovorca Patrick Maierhofer.

 

Z bezpečnostných dôvodov súvisiacich s pokračujúcim prílevom migrantov z Maďarska do Rakúska bol dnes ráno okolo 07.00 h pre dopravu dočasne uzatvorený hraničný priechod Nickelsdorf v smere z Maďarska.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona