Od pondelka budeme môcť ísť do divadla či na koncert. Musíme však splniť tieto podmienky!

NETKY.SK • 29 Apríl 2021, 18:50 • 2 min
Od pondelka budeme môcť ísť do divadla či na koncert. Musíme však splniť tieto podmienky!

BRATISLAVA - V červených a ružových okresoch (II. a I. stupeň varovania) sa môžu organizovať viaceré kultúrne podujatia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková. Ide o divadelné, filmové a iné audiovizuálne predstavenia, koncerty, hudobné a tanečné produkcie, výstavy diel výtvarných umení, diel úžitkového umenia a prác ľudovej výtvarnej tvorivosti či festivaly a prehliadky v oblasti kultúry a umenia.

 

Návštevníci budú potrebovať buď negatívny antigénový test nie starší ako 24 hodín alebo negatívny RT-PCR rest nie starší ako 72 hodín.

 

Račková dodala, že v bordových okresoch (III. stupeň varovania) sú prevádzky divadelných, hudobných, exteriérových filmových alebo iných umeleckých predstavení naďalej zatvorené.

 

Prečítajte si tiež: Vyhradené nákupné hodiny pre seniorov končia


Račková vysvetlila, že od pondelka (3. mája) sa zavádza nová výnimka zo zákazu hromadných podujatí nad počet šesť osôb a v okresoch I. a II. stupňa varovania sa môžu organizovať kultúrne podujatia.

 

img

 

Pre prevádzkovateľov a organizátorov však platí, že musia dodržiavať viaceré opatrenia. Kapacita podujatia by nemala prekročiť maximálnu kapacitu 50 percent zákazníkov, no maximálne do počtu 200 zákazníkov v exteriéri alebo 150 zákazníkov v interiéri.

 

Obecenstvo však nesmie stáť. Podujatia zamerané na školopovinných maloletých alebo školské skupiny sa nesmú organizovať. Organizátori by sa mali vyvarovať aj kontaktnej interaktívnej práce s publikom.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: K vakcíne sa dostanú aj chronicky chorí pacienti. Budú zaočkovaní Modernou alebo Pfizerom

V mieste podujatia musia byť zabezpečené dávkovače na alkoholovú dezinfekciu alebo iný adekvátny spôsob dezinfekcie rúk a pravidelne sa majú dezinfikovať dotykové plochy a priestory.

 

Organizátori by tiež mali zaistiť stály prísun dostatočného množstva čerstvého vzduchu do priestorov a odvod opotrebovaného vzduchu von zo všetkých priestorov, v ktorých sa hromadné podujatie koná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona