Od pondelka bude pokračovať proces so skupinou Martina R.

NETKY.SK • 7 Júl 2013, 10:17 • 2 min
Od pondelka bude pokračovať proces so skupinou Martina R.

Bratislava: Bývalú priateľku Martina R., známu slovenskú herečku Karin H., a ďalších 13 ľudí pred viac ako troma mesiacmi obvinili z poisťovacích podvodov.

slovakia

left justify in out

Od pondelka 8. júla bude pred senátom Okresného súdu Bratislava I pokračovať proces s Martinom R. a ďalšími šiestimi obžalovanými v prípade legalizácie príjmov z trestnej činnosti a násilnej trestnej činnosti.

Najnovšie hlavné pojednávanie je naplánované aj na stredu 10. júla. Naposledy na začiatku minulého mesiaca musel súd proces odročiť, keďže sa nedostavil ani jeden z predvolaných svedkov. Koncom apríla vypovedalo pred súdom šesť svedkov a znalkyňa a čítali sa aj listinné dôkazy. Martina R. eskortovali na pojednávanie z ústavu na výkon väzby.

Skupina podľa obžaloby prokuratúry údajne vytvárala tzv. dvojičky áut. Automobily vyhľadávala v krajinách Európskej únie, potom na nich menila identifikačné údaje a predávala ich ďalej. Pritom o tom nevedeli ani kupujúci, ani skutoční majitelia áut.

Podľa obžaloby mal ísť zisk najmä Martinovi R., ktorý používal peniaze aj na ďalšiu trestnú činnosť, napríklad na lízingové podvody. Obžalovaných vinia aj z násilnej trestnej činnosti. Na začiatku apríla KS v Bratislave zamietol žiadosť Martina R., ktorý je považovaný za člena bratislavskej skupiny jakšíkovcov, o prepustenie z väzby. Martina R. pôvodne Okresný súd Bratislava I pustil na slobodu, po sťažnosti prokurátorky Generálnej prokuratúry SR rozhodoval KS. Podľa senátu odvolacieho súdu dôvody väzby obžalovaného naďalej trvajú a neboli splnené podmienky na nahradenie väzby písomným sľubom obžalovaného.

Bývalú priateľku Martina R., známu slovenskú herečku Karin H., a ďalších 13 ľudí pred viac ako troma mesiacmi obvinili z poisťovacích podvodov. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara išlo o dokumentovanie fiktívnych dopravných nehôd. Medzi obvinenými sú aj štyria policajti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona