Od polovice októbra odviezli v Poprade viac ako 40 ton popadaného lístia

NETKY.SK • 13 November 2015, 09:16 • 2 min
Od polovice októbra odviezli v Poprade viac ako 40 ton popadaného lístia

POPRAD - Mesto Poprad chce pomôcť spoločenstvám bytových domov, ktoré v tomto čase organizujú brigády na vyčistenie svojho okolia. Samospráva im ponúka bezplatný odvoz lístia a trávy.

slovakia

left justify in out

„Keďže mesto spravuje niekoľko tisíc metrov štvorcových zelene a pri takom rozsahu nie je možné zabezpečiť okamžité vyčistenie všetkých plôch, každú pomoc zo strany obyvateľov, ktorým záleží na vzhľade mesta, privítame. Pre spoločenstvá a bytové domy, ktoré si zorganizujú takéto brigády, vieme zabezpečiť odvoz vyhrabanej trávy a lístia,“ uviedla Daniela Polaštiková z oddelenia životného prostredia na Mestskom úrade v Poprade. Samospráva Popradčanom odporúča odpad uložiť do vriec a telefonicky alebo osobne ho nahlásiť na mestskom úrade na odbore výstavby alebo oddelení životného prostredia. „Po nahlásení takto zhromaždený odpad odvezú bezplatne,“ doplnila Polaštiková.


Na vyčistenie plôch od popadaného lístia sa samospráva sústreďuje už od polovice októbra, prostredníctvom malých obecných služieb (MOS) už odviezli viac ako 40 ton lístia. Čistili cintoríny v mestských častiach Veľká, Spišská Sobota, Matejovce a Stráže, rovnako Námestie sv. Egídia, Sobotské námestie i Velické námestie. V meste Poprad vyčistili viaceré ulice, Nábrežie J. Pavla II., Zvarov park, okolie Domu kultúry, či veľká kruhová križovatka. Popri hrabaní lístia súbežne zametajú aj chodníky. Keďže lístie padá priebežne, pracovníci MOS sú operatívne nasadzovaní postupne v rôznych častiach mesta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies