Od pokusu o prevrat zadržali už vyše 40.000 ľudí

NETKY.SK • 18 August 2016, 08:48 • 2 min
Od pokusu o prevrat zadržali už vyše 40.000 ľudí

ISTANBUL - Od neúspešného pokusu o prevrat v Turecku z 15. júla zadržali v krajine 40.029 osôb, z nich 20.355 ponechali orgány vo vyšetrovacej väzbe. Podľa štátnej tlačovej agentúry Anadolu to v stredu večer oznámil turecký premiér Binali Yildirim.

slovakia

left justify in out

Medzi zadržanými sú policajti, vojaci, pracovníci justičného aparátu a správnych orgánov, ako aj civilisti. Na rozhodnutie o uvalení vyšetrovacej väzby alebo prepustení naďalej čaká v celách predbežného zaistenia 5187 ľudí. Výkon funkcie pozastavili takmer 80.000 zamestnancom štátnej správy, informovala v noci na dnes agentúra DPA.

 

Yildirim avizoval, že "kampaň čistiek" zameraná voči stúpencom hnutia moslimského duchovného Fethullaha Gülena v štátnej službe bude pokračovať. Ankara obviňuje Gülena, ktorý žije v exile v USA, a jeho hnutie zo zodpovednosti za pokus o prevrat. Turecká vláda žiada Spojené štáty o jeho vydanie; Gülen obvinenia popiera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies