Od piatka sa v Českej republike utopilo päť ľudí

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 13:29 • 2 min
Od piatka sa v Českej republike utopilo päť ľudí

PRAHA - V piatok a cez víkend sa v Česku utopilo už najmenej päť ľudí, informoval dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Poslednú obeť - 19-ročného muža, ktorý zahynul v nedeľu podvečer pri kúpaní v Blansku v Juhomoravskom kraji - potvrdila policajná hovorkyňa Alica Musilová. "Išiel sa tam vykúpať so svojím kamarátom, ale pravdepodobne nevedel plávať a neodhadol hĺbku vody," povedala Musilová. 
     

Cudzincovi, pochádzajúcemu pravdepodobne z Bulharska, už podľa nej nedokázali záchranári pomôcť. Policajní potápači lokalizovali telo utopeného mladíka v zatopenom lome neďaleko vlakovej stanice. Policajti sa okolnosťami tohto prípadu naďalej zaoberajú. Preverujú tiež, či mohol byť muž pod vplyvom alkoholu.
     

V Českej republike to bol za uplynulých niekoľko dní už najmenej piaty prípad utopenia. V piatok zomrela mladá žena, ktorá sa snažila preplávať jazero Dřísy pri Prahe. V ten istý deň sa na Orlickej priehrade v okrese Příbram utopil 70-ročný muž.
     

V sobotu zahynul muž v pieskovni pri Čelákoviciach pri Prahe. Ďalší v pražskej vodnej nádrži Džbán v prírodnej rezervácii Divoká Šárka. Polícia sa domnieva, že v prípade utopenia v Divokej Šárke mohlo ísť o kombináciu faktorov alkoholu a vysokých teplôt.
     

Polícia pátra po ďalšom mužovi, ktorý sa stratil pri kúpaní v pieskovni Lhota pri obci Dřísy neďaleko Prahy. Či sa nemenovaný muž naozaj utopil, nebolo bezprostredne známe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona