Od piatka by mal byť internet v 50 autobusoch bratislavskej MHD

NETKY.SK • 18 December 2012, 12:28 • 2 min
Od piatka by mal byť internet v 50 autobusoch bratislavskej MHD

Od piatka by mal byť internet v 50 autobusoch bratislavskej MHD - Doprava Bratislavčania sa budú môcť pripojiť na internet aj v autobusoch mestskej hromadnej dopravy (MHD). Po tom, čo sa v lete testovala voľná wifi zóna v jednom z autobusov, od piatka (21

slovakia

left justify in out

img

Bratislavčania sa budú môcť pripojiť na internet aj v autobusoch mestskej hromadnej dopravy (MHD). Po tom, čo sa v lete testovala voľná wifi zóna v jednom z autobusov, od piatka (21.12.) by mali takúto zónu oficiálne spustiť v 50-tich.

"Po ukončení a vyhodnotení testovacej prevádzky wifi v autobusoch sa ukázalo, že o službu je záujem," reagovala pre TASR hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Agáta Staneková. Potvrdila 50-tku autobusov, v ktorých má byť internet spustený. Bude však len v tých, kde sú už dnes nainštalované obrazovky, uviedol Ivan Šimonič zo spoločnosti See&Go. Viac však prezradiť nechcel, Bratislavčanom všetko vysvetlia v piatok, keď prevádzku oficiálne spustia.

Po Bratislave by mali mať podľa Stanekovej v autobusoch takúto wifi zónu aj Košice či Poprad. "Testuje sa teraz Nitra, rokuje sa s mestami Prešov, Banská Bystrica," priblížila.

Voľná wifi zóna sa v lete zavádzala len na skúšku a jej cieľom bolo overiť spoľahlivosť pripojenia na internet pri pohybe vozidla. "Testovalo sa hlavne to, či je pokrytie mobilného operátora v poriadku, či nič neruší signál v autobuse, aké prenosové rýchlosti sa dosahujú v rámci mesta a hlavne, aké množstvo dát sa prenesie," vysvetlila hovorkyňa. Na možnosť pripojiť sa na internet upozorňovali nálepky na oknách či dverách autobusu.

Cestujúci vtedy mohli v autobuse surfovať po internete, prezerať si maily alebo pripojenie využívať na rôzne komunikačné aplikácie. Sťahovanie filmov a hudby však bolo zablokované. Podľa vtedajších odhadov by rýchlosť pripojenia mohla dosahovať približne 1Mbit/s.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies