Od nemeckých investorov prichádzajú nové signály

NETKY.SK • 22 September 2011, 21:19 • 2 min
Od nemeckých investorov prichádzajú nové signály

Od nemeckých investorov prichádzajú nové signály - Slovensko Od nemeckých investorov prichádzajú nové signály. Takto zhodnotil tretí deň investičnej roadshow v Nemecku generálny riaditeľ Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Róbert Š

slovakia

left justify in out

Od nemeckých investorov prichádzajú nové signály. Takto zhodnotil tretí deň investičnej roadshow v Nemecku generálny riaditeľ Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Róbert Šimončič. Zároveň vyjadril presvedčenie, že jeho agentúra premení záujem nemeckých spoločností na reálne investície.
Agentúra Slovensko prezentovala na Automobilovom sympóziu vo Frankfurte nad Mohanom ako krajinu vhodnú pre ďalšie investície nielen v automobilovom priemysle, ale najmä v subdodávateľskom sektore. Nemeckí podnikatelia podľa SARIO ocenili najmä plány na odstránenie administratívnej záťaže v podnikateľskom prostredí.
"Slovensko je predurčené na to, aby sa stalo centrom subdodávateľského systému pre automobilový priemysel vzhľadom na jeho pokrytie u nás a v okolitých krajinách," tvrdí Šimončič, ktorý do Nemecka vycestoval spolu s ministrom hospodárstva SR Jurajom Miškovom a s riaditeľku Sekcie priamych zahraničných investícií SARIO Andreou Gulovou.
Z hľadiska podielu automobilovej výroby na ekonomiku štátu patrí Slovensko podľa agentúry k svetovej špičke automobilového priemyslu. "Súčasné obdobie v tomto segmente národného hospodárstva preto vnímame veľmi pozitívne, keďže automobilový priemysel sa vracia k tempu, aké bolo preň charakteristické ešte pred rokom 2008," informovala SARIO.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies