Od nedele platí v Rusku ešte prísnejší protifajčiarsky zákon!

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 19:34 • 2 min
Od nedele platí v Rusku ešte prísnejší protifajčiarsky zákon!

MOSKVA - V Rusku začne v nedeľu platiť prísnejšia protifajčiarska legislatíva. Fajčenie bude odteraz zakázané nielen na pracoviskách, spoločných bytových aj verejných priestoroch a autobusoch, ale aj v baroch, hoteloch, vlakoch a reštauráciách.

slovakia

left justify in out

Nová sprísnená legislatíva má za cieľ ešte viac znížiť počet fajčiarov v krajine. V Rusku v súčasnosti fajčí asi 40 percent dospelej populácie, čo je takmer najviac na svete. Prezident Vladimir Putin chce tento počet znížiť do roku 2020 na 25 percent.

Presne pred rokom začal v Rusku platiť zákon zakazujúci fajčenie na verejných priestranstvách, ktorý zaviedol aj nové podmienky predaja tabakových výrobkov. Spotrebná daň z tabaku sa zvýšila až o 50 percent a zaviedla sa jednotná minimálna cena za cigarety. Tabakové firmy už nesmú sponzorovať športové, kultúrne či vzdelávacie podujatia a zakázaná je tiež reklama na tabakové výrobky. Nová legislatíva už platné obmedzenia rozširuje. 


Podľa štatistík fajčí denne až 44 miliónov Rusov, teda asi 40 percent dospelej populácie. Alarmujúce je, že od 90. rokov klesol vek začínajúcich fajčiarov na 11 rokov a počet fajčiarok sa strojnásobil. Celkovo až 400 000 Rusov zomrie ročne na následky fajčenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies