Od leteckej tragédie pri Smolensku uplynuli už štyri roky

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 08:31 • 2 min
Od leteckej tragédie pri Smolensku uplynuli už štyri roky

VARŠAVA - Poľsko si vo štvrtok pripomína štvrté výročie leteckej nehody pri ruskom Smolensku, pri ktorej prišlo o život 96 ľudí vrátane prezidenta Lecha Kaczyńského aj viacerých vysokých armádnych predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Pri tejto príležitosti sú vo Varšave ale aj ďalších mestách naplánované smútočné obrady. Udalosť si pripomenú aj v samotnom Smolensku.

 

Nehoda sa stala 10. apríla 2010 počas pristávacieho manévru na smolenskom letisku v hustej hmle. Poľská delegácia smerovala na spomienkové podujatie v ruskej Katyni pri príležitosti 70. výročia zavraždenia 22 tisíc poľských dôstojníkov a príslušníkov inteligencie príslušníkmi sovietskej tajnej služby. Zahynulo všetkých 96 ľudí na palube vrátane prezidenta Kaczyńského. Ruská vyšetrovacia komisia viní z nehody poľských pilotov, ktorí sa rozhodli pristáť v hustej hmle. Poľsko však pripisuje zodpovednosť aj ruským letovým dispečerom, ktorí údajne neposkytli posádke dostatočne presné informácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies