Od júna nastane zmena v úveroch: Budú mať úrokový strop!

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 09:25 • 2 min
Od júna nastane zmena v úveroch: Budú mať úrokový strop!

BRATISLAVA - "Všetky úvery dostanú v júni úrokový strop", informuje na úvodnej strane v rovnomennom článku dnešná Pravda. Úžernícke praktiky nebankoviek sa od júna obmedzia a v septembri by sa mali úplne zastaviť.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z novej legislatívy, ktorá prešla parlamentom. V hre sú všetky druhy úverov, dva varianty úrokových stropov, respektíve maximálnych odplát, ktoré zahrnú úroky aj poplatky. Z variantov vyplýva, že úrokový strop pre spotrebné úvery bude v rozmedzí 23-29 percent ročne, pri úveroch na nákup nehnuteľnosti by strop mal byť 6 až 7 percent. Nebankovky, ale aj banky tak budú musieť svoje produkty prispôsobiť priemerným úrokom vo všetkých bankách.

 

Od júna nebudú môcť úroky počas prechodného obdobia podstatne presiahnuť úrokový strop a od septembra ho nemôžu prevýšiť vôbec. Pôžičky prevyšujúce vládou stanovený strop budú automaticky neplatné, píše denník na prvej a ôsmej strane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies