Od januára musia obce ohlasovať ambulantný predaj

NETKY.SK • 23 December 2013, 13:36 • 2 min
Od januára musia obce ohlasovať ambulantný predaj

BRATISLAVA - Podľa novely živnostenského zákona, ktorá začne platiť od 1. januára 2014, majú obce finančnej správe zasielať oznámenie o vydaní povolenia na zriadenie trhového miesta a na predaj výrobkov a poskytovanie služieb na trhovom mieste

slovakia

left justify in out

Od 1. januára 2014 platí pre obce novinka. Ak vydajú obchodníkovi povolenie na ambulantný predaj výrobkov, musia to ohlásiť finančnej správe. Môžu tak urobiť prostredníctvom špeciálnej e-mailovej adresy alebo telefonicky. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Podľa novely živnostenského zákona, ktorá začne platiť od 1. januára 2014, majú obce finančnej správe zasielať oznámenie o vydaní povolenia na zriadenie trhového miesta a na predaj výrobkov a poskytovanie služieb na trhovom mieste. Ako ďalej informuje Macíková, vzor oznámenia bude od nového roka prístupný na novom portáli finančnej správy www.financnasprava.sk. Informácie môžu starostovia a primátori získať aj prostredníctvom call centra na telefónnom čísle 048/431 72 22, po stlačení voľby č. 5. Po prijatí hovoru obec nahlási požadované údaje o vydanom povolení operátorovi. 

Finančná správa zriadila aj špeciálnu e-mailovú adresu trhove.miesto@financnasprava.sk, na ktorú môžu obce nahlasovať požadované údaje. Formulár je vytvorený v programe Excel. Ak obec vydá v ten istý deň viac povolení, môže ich zaslať spoločne v jednom oznámení. Údaje o každom vydanom povolení je v tomto prípade potrebné napísať na samostatný hárok tabuľky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies