Od januára klesne DPH pri vybraných druhoch potravín na 10 %

NETKY.SK • 14 Október 2015, 13:50 • 2 min
Od januára klesne DPH pri vybraných druhoch potravín na 10 %

BRATISLAVA - Vybraným druhom potravín klesne od 1. januára budúceho roka daň z pridanej hodnoty (DPH) zo súčasných 20 % na 10 %. Vyplýva to z novely zákona o DPH, ktorú podpísal prezident SR Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

Sadzba dane sa zníži na čerstvé alebo chladné mäso z hovädzích zvierat, okrem mäsa z divých hovädzích zvierat. Tiež na čerstvé alebo chladné mäso z domácich svíň, oviec alebo kôz. Výnimkou je mäso z divých oviec a kôz.

 

Na zozname s nižšou DPH je tiež čerstvé alebo chladené mäso a jedlé droby z domácej hydiny a domácich králikov. DPH klesne aj na čerstvé alebo chladené sladkovodné ryby, rybie filé a ostatné rybie mäso zo sladkovodných rýb, okrem ozdobných rýb. S 10-% DPH sa bude od januára 2016 predávať aj mlieko, maslo a čerstvý chlieb podľa osobitného predpisu.

 

Cieľom zákona je pokles cien týchto potravín a ich väčšia dostupnosť pre ľudí. Okrem toho sa má takto podporiť potravinárska produkcia a chov zvierat na Slovensku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies