Od januára bude záväzná aj elektronická Zbierka zákonov

NETKY.SK • 29 December 2015, 08:52 • 2 min
Od januára bude záväzná aj elektronická Zbierka zákonov

BRATISLAVA – Oficiálne znenia zákonov budú od januára zverejňované nielen v papierovej Zbierke zákonov ale aj na právnom a informačnom portáli www.slov-lex.sk.

slovakia

left justify in out

V elektronickej Zbierke zákonov sa budú zverejňovať konsolidované znenia právnych predpisov, t. j. so všetkými zapracovanými novelizáciami. Zbierka zákonov má nenahraditeľné postavenie v rámci legislatívy. Pri novelizácii akéhokoľvek existujúceho právneho predpisu sa vychádza zo znenia zverejneného v Zbierke zákonov a po skončení legislatívneho procesu sa nové znenie (novelizácia) vracia späť do Zbierky zákonov, aby mohlo byť vyhlásené ako nová súčasť platného práva. Rozšírenie dostupnosti konsolidovaných znení zákonov, ktoré sú vypracované a garantované štátom, považuje ministerstvo spravodlivosti za jeden z najdôležitejších projektov elektronizácie v oblasti legislatívy.


Portál slov-lex má za sebou niekoľkomesačnú pilotnú prevádzku. Od začiatku bol verejnosťou vnímaný veľmi pozitívne. Oproti dovtedajšiemu prevádzkovanému portálu JASPI ponúka jednoduchší a prehľadnejší prístup k právnemu poriadku, vysvetlila agentúre SITA hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Alexandra Donevová. Používatelia si postupne osvojili nové a moderné nástroje pre prácu s údajmi. Zvlášť sme ocenili spätnú väzbu od občanov, ktorí nám poskytli námet na vylepšenie viacerých služieb. Súčasne sme preverili a zaoberali sa každým podnetom, v ktorom nás upozornili na chybu v obsahu eZbierky, ktorá prechádzala procesom verifikácie obsahu, dodala. Po zhruba 10-mesačnej prevádzke portál slov-lex využíva mesačne takmer 100 000 používateľov, ktorí si za spomínaný mesiac zobrazia stránku viac ako 650 000 krát. Ministerstvo očakáva, že po spustení "ostrej" prevádzky, teda od januára, bude jeho návštevnosť ešte stúpať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies