Od expriateľa vymámila 50-tisíc libier. Neuveríte, čo všetko si vymyslela

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 19:45 • 2 min
Od expriateľa vymámila 50-tisíc libier. Neuveríte, čo všetko si vymyslela

LONDÝN - Amputovali mi nohy a ruku a teraz žijem na pláži v stane. Týmto klamstvom vymámila Linda O’Connorová (42) od svojho expriateľa Colina Wiltona (64) takmer 50-tisíc libier. V skutočnosti si pritom peniaze bujaro užívala až dovtedy, kým ju nezazrel na zoznamke a celý podvod nepraskol.

slovakia

left justify in out

O’Connorová v sérii emailov expriateľovi napísala, že dostala v zahraničí otravu krvou a jej následkom musela podstúpiť amputáciu troch končatín, píše server Novinky.cz. Potrebuje preto peniaze na liečebné výdavky a letenku domov. Najprv to bolo 1000 libier, za ďalšie dva týždne 1500. Neskôr jej pravidelne posielal časť peňazí zo svojej penzie, aby zaplatil zdravotnú starostlivosť, jedlo a bývanie. Po celý čas sa pritom ani raz nestretli, to žena odmietala.

 

V roku 2016 však celá lož praskla, keď si Wilton prezeral zoznamku a narazil na expriateľku. To už však žene počas 201 bankových prevodov poslal 49 225 libier. Oznámil preto podvod na políciu.

 

Žena celú vec poprela a vymyslela si vlastnú verziu. S Wiltonom sa vraj začala stýkať, keď sa mu rozpadlo manželstvo. Jedného dňa sa zjavil na jej prahu, povedal jej, že ju šialene miluje a chce sa nasťahovať. To mu umožnila, aj keď sa ich vzťah neniesol v sexuálnej rovine. Peniaze vraj nechcela, tie jej posielal Wilton sám a odmietal, aby mu ich vrátila. Amputáciu si vraj vymyslela, aby o ňu Wilton stratil záujem a dal jej pokoj.

 

Tejto verzii však súd aj vďaka dôkazom neuveril, píše Daily Mail. „Bola to veľmi prepracovaná sieť klamstiev. Zaslepila ste ho niečím, čo by možno pozorovateľovi zvonku pripadalo očividné. Využili ste city, ktoré k vám prechovával,“ povedala sudkyňa Eleri Reesová. „Klamstvá boli komplikovanejše, aby ste z neho vymámila stále väčšie obnosy peňazí, kvôli čomu utrpel pán Wilton veľkú finančnú stratu,“ dodala.

 

Ženu odsúdili na tri roky väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies