Od dnešného dňa slúžia v Chorvátsku aj slovenskí policajti

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 15:26 • 2 min
Od dnešného dňa slúžia v Chorvátsku aj slovenskí policajti

BRATISLAVA - Aj tento rok, od 1. júla do 31. augusta, sa postará o bezpečnosť dovolenkárov v Chorvátsku osem slovenských policajtov. Ich cieľom je zvýšiť bezpečnosť slovenských turistov dovolenkujúcich na jadranskom pobreží a poskytnúť im pomoc a asistenciu počas tranzitu cez územie Chorvátska.

slovakia

left justify in out

Slúžia vo svojich slovenských policajných uniformách. TASR informovala Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.
     

Slovenskí strážcovia zákona od dnešného dňa pôsobia v najnavštevovanejších rekreačných oblastiach ako sú Podgora, Tučepi, Brela, Baška voda. V prípade núdze sú k dispozícii na telefónnom čísle +385 99 7201 001. Slovenskú policajnú hliadku dovolenkári nájdu aj v lokalitách Crikvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska, Mošćenička Draga, kde ich slovenskí občania môžu kontaktovať na telefónnom čísle +385 99 7201 002.
     

Chorvátska polícia spustila v roku 2006 projekt „Bezpečná turistická sezóna“. Cieľom je pomoc zahraničným turistom, prevencia pred páchaním priestupkov a trestných činov, bezpečnosť cestnej premávky, dohľad nad štátnou hranicou a bezpečnosť na mori. SR sa do tohto projektu zapája od roku 2008. Od začiatku slovenskej účasti slúžilo v Chorvátsku 56 slovenských policajtov. V roku 2014 sa na projekte zúčastnilo celkovo 56 policajtov z rôznych krajín, z toho osem slovenských. Tento rok vyšle do Chorvátska 17 krajín spolu 74 policajtov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies