Od dnes sa už vo väčšine okresov nemusíte preukazovať negatívnym testom

NETKY.SK • 3 Máj 2021, 06:55 • 2 min
Od dnes sa už vo väčšine okresov nemusíte preukazovať negatívnym testom

BRATISLAVA – Od pondelka sa už ľudia v červených a ružových okresoch nemusia preukazovať negatívnym výsledkom testu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počas dňa sa ľudia v okresoch nachádzajúcich sa v I. a II. stupni varovania nemusia preukazovať negatívnym výsledkom antigénového alebo PCR testu. Ako vysvetlil na piatkovej tlačovej besede hlavný hygienik Ján Mikas, v týchto okresoch sa ruší denný zákaz vychádzania.

 

img

 

Test je potrebný iba vo večerných hodinách

Ten bude po novom platiť od 21:00 do 01:00 hodiny. Negatívny test je naďalej v platnosti v bordových okresoch, ktoré sa nachádzajú v III. stupni varovania.

 

V ružovom okrese postačí 21-dňový test a v červenom 14-dňový test. Náhradou za negatívne testy je buď potvrdenie od lekára o prekonaní ochorenia Covid-19 alebo doklad o očkovaní.

 

Výnimka bude platiť pre študentov vybraných odborov do priestorov a zariadení vysokých škôl. A to výlučne pre čas od 21.00 do 01.00 hodiny.

 

V týchto prípadoch je nevyhnutné mať pri sebe negatívny test, nie starší ako sedem dní alebo doklad o výnimke, keďže v tomto čase platí zákaz vychádzania pre tieto okresy.

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZOVANÉ: Od pondelka sa Slovensko rozdelí na dve časti. Divadlá sa otvoria, kiná zatiaľ nie

 

V bordových okresoch sa ľudia testovaniu nevyhnú

V okresoch s tretím stupňom varovania, teda v bordových, platí zákaz vychádzania od 05.00 do 01.00 hodiny nasledujúceho dňa. Od 05:00 – 21:00 hodiny je možné ísť do zamestnania, obchodu, k lekárovi, do prírody či si posedieť na terase reštaurácií, avšak povinnosťou je mať negatívny test, nie starší ako sedem dní.

 

Bordová farba: Ilava, Kysucké Nové Mesto, Lučenec, Martin, Myjava, Poltár, Považská Bystrica, Trenčín, Turčianske Teplice a Tvrdošín.

 

Červená farba: Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava I.-V., Brezno, Bytča, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Galanta, Gelnica, Hlohovec, Humenné, Kežmarok, Košice I.-IV., Košice-okolie, Krupina, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Malacky, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Poprad, Prešov, Prievidza, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Ružomberok, Sabinov, Šaľa, Senec, Senica, Snina, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Svidník, Trebišov, Trnava, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Žilina a Zvolen.

 

Ružová farba: Dunajská Streda, Komárno, Nitra, Nové Zámky, Skalica, Sobrance, Stropkov, Topoľčany a okres Zlaté Moravce.

 

Prečítajte si tiež: Krajčí prelomil mlčanie! Zmluva o nákupe vakcíny Sputnik V je podľa neho výhodná



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies