Od dnes bude pokračovať vypočúvanie kandidátov na sudcov najvyššieho správneho súdu

NETKY.SK • 12 Apríl 2021, 6:17 • 2 min
Od dnes bude pokračovať vypočúvanie kandidátov na sudcov najvyššieho správneho súdu

BRATISLAVA - Súdna rada SR bude od pondelka 12. do stredy 14. apríla pokračovať vo vypočúvaní kandidátov na sudcov Najvyššieho správneho súdu SR.

slovakia

left justify in out

V priebehu troch dní vypočuje 15 uchádzačov o túto funkciu. Každý deň budú verejne vypočutí piati kandidáti. Následne bude rada vo štvrtok (15. apríla) verejné hlasovať o výsledkoch výberového konania dištančnou formou.

 

Po verejnom hlasovaní predseda súdnej rady Ján Mazák vyhlási celkové výsledky výberového konania. Informovala o tom hovorkyňa Kancelárie Súdnej rady SR Veronika Müller.

Druhé kolo výberového konania na obsadenie 29 voľných miest sudcov na Najvyššom správnom súde SR sa bude konať v dňoch 11., 12., 18. a 19. mája 2021 so začiatkom o 9:00 hodine v sídle Súdnej rady SR. Prihlásilo sa do neho 13 uchádzačov.
 

Súdna rada SR zatiaľ vypočula 15 uchádzačov na sudcov Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR. Do výberového konania sa ich prihlásilo pôvodne 36, ale po tom, ako niektorí nesplnili podmienky a ďalší stiahli svoju kandidatúru, vyberá Súdna rada z 30 uchádzačov

 

Je potrebné obsadiť 29 pozícií sudcov Najvyššieho správneho súdu. Ján Mazák dokonca uvažuje aj nad vyhlásením prípadného tretieho kola

 

"Závisí to od toho, aký bude výsledok výberového konania v prvom a druhom kole a či nebude v prípade zvolenia prvého predsedu NSS SR postačovať, aby sme odovzdali agendu výberového konania priamo do jeho rúk," uviedol predseda Súdnej rady. Priblížil, že od 1. augusta bude oprávnený na vykonávanie výberových konaní na sudcov NSS SR namiesto Súdnej rady predseda tohto nového súdu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona