Od českej vlády dostanú všetci nad 60 rokov zadarmo rúška i respirátor

NETKY.SK • 10 September 2020, 06:14 • 2 min
Od českej vlády dostanú všetci nad 60 rokov zadarmo rúška i respirátor

Všetci Česi starší ako 60 rokov dostanú jeden respirátor a päť rúšok. Na Twitteri to v stredu večer oznámil český minister vnútra Jan Hamáček.

slovakia

left justify in out

Opatrenie schválila vláda Andreja Babiša. Predseda ČSSD na poste šéfa rezortu vnútra spresnil, že na o to postará Česká pošta, hasiči i policajti a začnú už vo štvrtok ráno. Praha zaviedla od štvrtka povinnosť nosiť rúška vo všetkých interiéroch budov. Už od 1. septembra sa musí prekrývať horné dýchacie cesty v hromadnej doprave či úradoch.

 

 

Za utorok pribudlo v ČR 1164 nových prípadov COVID-19. Ide o najvyšší denný prírastok od začiatku pandémie. Do stredajšej 18.00 h pribudlo ďalších 701 nakazených. Spolu sa u našich západných susedov nakazilo 9800 ľudí.

 

 

Ochranné pomôcky môžete objednávať na: shop.netky.sk.  Na sklade sú jednorázové ochranné rúška, textilné ochranné rúška a dezinfekčné gély.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona