Od budúceho roka si môžu Bratislavčania bezplatne zabezpečiť mestskú kartu

NETKY.SK • 25 Október 2010, 11:47 • 2 min
Od budúceho roka si môžu Bratislavčania bezplatne zabezpečiť mestskú kartu

Od budúceho roka si môžu Bratislavčania bezplatne zabezpečiť mestskú kartu

slovakia

left justify in out

Od začiatku budúceho roka si môžu Bratislavčania bezplatne zabezpečiť mestskú kartu v troch bankách.
"Bratislavská mestská karta (BMK) je prvou mestskou kartou, ktorá je zároveň medzinárodnou multifunkčnou kartou spájajúcou na jednom nosiči platobné i komunálne funkcie. Takáto mestská karta sa vo svete ešte nepoužíva," na dnešnom stretnutí s novinármi predstavil jej výnimočnosť primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský.
Po vyše dvojročnej príprave je to podľa Ďurkovského symbolický dar mesta občanom. Veľmi im zjednoduší styk s bankami, mestskými a rôznymi komerčnými inštitúciami. Navyše jej majiteľ okrem iných výhod bude mať 10-percentnú zľavu na MHD a 20-percentnú v mestských organizáciách, akými sú ZOO, STARZ, BKIS, knižnica, galéria, múzeum či Marianum. "BMK bude mať minimálny dopad na mestský rozpočet a má obrovské výhody aj pre banky," dodal Ďurkovský.
"V prvej etape od začiatku januára 2011 sú do tohto náročného projektu zapojené OTP Banka, UniCredit Bank Slovakia a VÚB banka. Neskôr pribudnú ďalšie banky, v ktorých si možno BMK zabezpečiť," konštatovala vedúca projektu Alena Crhová.
BMK možno využívať nielen ako medzinárodnú platobnú kartu so širokou akceptáciou na platenie za tovary a služby, výber hotovosti v bankomatoch, ale aj ako predplatný cestovný lístok na MHD, elektronickú vstupenku na vybrané kultúrne a športové podujatia, knižničný preukaz a kartu na zľavy aj u komerčných partnerov. Výhodou BMK je aj to, že môže byť na nej integrácia všetkých čipových kariet, dá sa ňou platiť bezhotovostne aj malé sumy, čím sa zvýši pohodlie platieb pre klienta aj obchodníka. Je to otvorený projekt, ktorý sa bude rozširovať nielen počtom bank, ale aj komerčných a ďalších inštitúcií. V druhej etape môžu BMK získať turisti, študenti a návštevníci, ale za iných podmienok ako Bratislavčania.
"Po získaní karty v banke si ju záujemca o výhodnejšie cestovanie v MHD musí aktivovať v Dopravnom podniku," povedal pre TASR jeho generálny riaditeľ Pavel Derkay.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies