Od apríla vznikne inštitút zásobníka projektov pre eurofondy

NETKY.SK • 16 Marec 2012, 08:03 • 2 min
Od apríla vznikne inštitút zásobníka projektov pre eurofondy

Od apríla vznikne inštitút zásobníka projektov pre eurofondy

slovakia

left justify in out

img

Slovensko vzhľadom na blížiaci sa koniec programového obdobia 2007 až 2013 čelí reálnemu riziku nevyčerpania alokovaných finančných prostriedkov z fondov Európskej únie. Z tohto dôvodu by SR mohla prísť o značný objem finančných prostriedkov s negatívnym dosahom na všetky odvetvia národného hospodárstva.
      Pre zabránenie možného nevyčerpania sa má od apríla tohto roka vytvoriť inštitút tzv. zásobníka projektov. Ten by mal zásadným spôsobom znížiť čas potrebný na schvaľovanie predložených projektov riadiacim orgánom a zároveň znížiť administratívnu náročnosť spojenú s ich prípravou. Zmenu prináša prezidentom SR Ivanom Gašparovičom podpísaná novela zákona o pomoci a podpore poskytovanej z fondov EÚ.
      Podľa zmenenej legislatívy sa má tiež rozšíriť okruh subjektov, ktoré sú oprávnené implementovať operačné programy prostredníctvom veľkých projektov. Ide o projekty, u ktorých sa objem finančných prostriedkov pohybuje rádovo v desiatkach miliónov eur. Opatrenie má priniesť reálne zvýšenie absorpčnej kapacity SR a odvrátenie rizika spojeného s nevyčerpaním eurofondov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies