Od 30. mája bude mestom zadarmo jazdiť moderná električka Bombardier

NETKY.SK • 17 Máj 2012, 11:25 • 2 min
Od 30. mája bude mestom zadarmo jazdiť moderná električka Bombardier

Od 30. mája bude mestom zadarmo jazdiť moderná električka Bombardier - Doprava V bratislavských uliciach bude od 30.

slovakia

left justify in out

img

V bratislavských uliciach bude od 30. mája tri týždne jazdiť moderná nízkopodlažná električka. Mesto ju bezplatne získalo spoluprácou s kanadskou spoločnosťou Bombardier a chce si takto otestovať, ako ju budú vnímať Bratislavčania. Tí sa ňou budú môcť previezť zadarmo.
      Električku vyrobila viedenská pobočka firmy Bombardier pre španielske Alicante a do Bratislavy ju priviezli ešte v apríli. Od konca mája by mala jazdiť po všetkých radiálach. "Chceme, aby si ju mohol vyskúšať každý Bratislavčan," povedal pre TASR hovorca primátora Ľubomír Andrassy. Mesto bude zbierať podnety a zisťovať názory verejnosti na modernú električku. "Tie potom vyhodnotíme a rozhodneme, či pôjdeme do vyhlásenia súťaže," dodal hovorca. Plne klimatizovaná päťčlánková električka Flexity Outlook má kapacitu 199 cestujúcich.
      Ako sa jej bude po mestských koľajach jazdiť, už Dopravný podnik Bratislava (DPB) testoval. "V noci na utorok 15. mája prešla električka z vozovne Krasňany na konečnú Rača-Komisárky a späť, čím zavŕšila jazdy všetkými radiálami, na ktorých sa predbežne počíta s prevádzkou s cestujúcimi," uviedla pre TASR hovorkyňa DPB Agáta Staneková. Počas tejto nočnej skúšobnej jazdy sa električka dostala aj na Kapucínsku ulicu. Tá je síce kvôli tunelu dočasne uzavretá, ale pri nadjazde nad Staromestskou ulicou je najväčší sklon električkovej trate v Bratislave. Preto tam bola tiež odskúšaná.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies