Od 1. novembra na D1 úsek Bratislava-Trnava-Bratislava s obmedzeniami

NETKY.SK • 24 September 2010, 11:23 • 2 min
Od 1. novembra na D1 úsek Bratislava-Trnava-Bratislava s obmedzeniami

Od 1. novembra na D1 úsek Bratislava-Trnava-Bratislava s obmedzeniami

slovakia

left justify in out

img

Od 1. novembra 2010 sa maximálna rýchlosť na diaľnici D1 na úseku Bratislava-Trnava-Bratislava obmedzí na 110 km/h. Ide o jedno z pripravovaných opatrení na zvýšenie bezpečnosti cestnej dopravy. Oznámil to dnes prvý podpredseda vlády a minister dopravy, pôšt, telekomunikácií SR Ján Figeľ.
V súčasnosti sa začína proces osádzania dopravných značiek, ktoré obmedzia maximálnu rýchlosť vo všetkých jazdných pruhoch na 110 km/h, okrem pravého vonkajšieho pruhu v oblasti úsekov vyraďovacích pruhov, kde bude najvyššia dovolená rýchlosť 80 km/h. Národná diaľničná spoločnosť (NDS), z ktorej prostriedkov sa všetky zmeny hradia a ich predpokladá výška je 830.000 eur, doplní aj vodorovné a zvislé dopravné značenie vyznačujúce povinný odstup od predchádzajúceho vozidla. Na kilometrovníky osadia dodatkové tabule s SOS-číslom NDS, na ktorom bude motoristom k dispozícii 24 hodín denne servis.
Ďalším opatrením, ako zdôraznil Figeľ, je vybudovanie nových krátkych núdzových pruhov. Do 15. novembra tohto roka by NDS mala vybudovať 6 a do 30. júna 2011 ďalších 7 krátkych núdzových pruhov. Týmito opatreniami sa vytvorí 30 možností na núdzové odstavenie vozidla, prípadne na opustenie diaľnice.
Minister Figeľ zdôraznil, že nutnosť uvedených opatrení vyvolali viaceré nehody, ktoré sa na predmetnom úseku diaľnice D1 stali. Vyslovil nádej, že opatreniami sa podarí výrazne znížiť riziko dopravných nehôd.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies