Octavia Spencer si prevzala cenu Žena roka klubu Hasty Pudding

NETKY.SK • 27 Január 2017, 12:38 • 2 min
Octavia Spencer si prevzala cenu Žena roka klubu Hasty Pudding

BRATISLAVA - Americká herečka Octavia Spencer si prevzala ocenenie Žena roka 2017, ktoré jej udelili členovia študentského divadelného klubu Harvardovej univerzity Hasty Pudding Theatricals.

slovakia

left justify in out

Rodáčka z Montgomery v Alabame dostala titul aj s tradičným zlatým džbánom s pudingom. Cenu si prevzala počas ceremoniálu v meste Cambridge v Massachusetts, kde ju študenti oslavovali aj slávnostným sprievodom v uliciach.

 

Titul Žena roka alebo Muž roka klubu Hasty Pudding Theatricals získavajú umelci, ktorí sa trvalo a pôsobivo zapísali do sveta zábavného priemyslu. Štyridsaťšesťročná predstaviteľka Minny Jackson v snímke Farba citov (2011) je 67. herečkou, ktorá danú cenu dostala. Pridala sa tak ku kolegyniam ako Kerry Washington, Amy Poehler, Helen Mirren, Marion Cotillard, Claire Danes, Julianne Moore, Anne Hathaway, Renée Zellweger, Meryl Streep, Julia Roberts či Debbie Reynolds. Tohtoročným Mužom roka je kanadský herec Ryan Reynolds. Pred ním to boli napríklad Joseph Gordon-Levitt, Chris Pratt, Kiefer Sutherland, Jason Segel, Justin Timberlake, James Franco, Clint Eastwood, Tom Cruise, Robert de Niro, Harrison Ford alebo Anthony Hopkins.

 

 

Octavia Lenora Spencer je známa zo snímok ako V koži Johna Malkovicha (1999), Agent v sukni (2000), Spider-Man (2002), Santa je úchyl! (2003), Kouč Carter (2005), Sedem životov (2008), Sólista (2009), Small Town Saturday Night (2010), Fruitvale Station (2013), Rezistencia (2015), Otcovia a dcéry (2015) či Séria Divergencia: Experiment (2016). Najväčší úspech jej priniesla spomínaná snímka Farba citov, za ktorú si v roku 2012 vyslúžila Oscara, Zlatý glóbus i britskú cenu BAFTA. Okrem filmov je známa aj zo seriálu Škaredá Betty (2006 - 2010).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies