Očovčan šoféroval s takmer dvoma promile

NETKY.SK • 10 August 2015, 15:05 • 2 min
Očovčan šoféroval s takmer dvoma promile

BANSKÁ BYSTRICA – Osem mesiacov vo väzení strávi 49-ročný Pavel Hrončiak z Očovej, ktorý opitý v júni tohto roka viedol auto Alfa Romeo.

slovakia

left justify in out

Pritom alkohol u neho ako šoféra zistili aj v roku 2014, ale z podmienečného trestu sa nepoučil. Okresný súd v Banskej Bystrici preto Hrončiakovi uložil nepodmienečný trest odňatia slobody a na šesť rokov mu zakázal šoférovať. Rozsudok je právoplatný, pretože v zákonnej lehote sa voči nemu neodvolal prokurátor, ani Hrončiak.


Zamestnanec súkromnej firmy Hrončiak 7. júna popoludní viedol auto v obci Hrochoť smerom na Kyslinky. Policajti pri opakovanom teste na alkohol mu namerali v dychu viac ako 1,8 promile. Hrončiak tým spáchal prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Okrem toho i prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia, pretože za predchádzajúci alkoholový delikt mal tiež zakázané šoférovať.


Banskobystrický okresný súd rozhodol proti Hrončiakovi najprv trestným rozkazom, ktorým mu uložil osem mesiacov nepodmienečne a na šesť rokov mu zakázal šoférovať. Obvinený podal odpor a súd musel pojednávať. Hrončiak na súde vinu priznal a svoje konanie oľutoval, ale nepodmienečný trest označil za prísny. Navrhoval iba podmienku, ale tú mu súd nemohol dať, pretože podmienečný trest dostal za predošlý delikt. Pri prezentácii listinných dôkazov sa zistilo, že Hrončiak bol doteraz desaťkrát súdne trestaný a v karte vodiča má tri priestupky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies