Očkovanie treťou dávkou vakcíny proti Covid-19 nás asi neminie!

NETKY.SK • 26 August 2021, 09:49 • 2 min
Očkovanie treťou dávkou vakcíny proti Covid-19 nás asi neminie!

BRATISLAVA - Situácia s ochorením COVID-19 je aj naďalej pomerne stabilná. Nerastú počty hospitalizovaných a relatívne stabilný je aj počet nakazených novým koronavírusom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedol to minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). "V rámci krajín V4 počty prípadov rastú mierne. Čo sa týka zaočkovanosti, za priemerom EÚ ako krajina zaostávame o 20 percent," skonštatoval riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Matej Mišík.

 

Za posledných sedem dní pribudlo denne v priemere na Slovensku 115 prípadov nakazených. Medzi prípadmi za ostatné dva týždne 74 percent nakazených tvorili nezaočkované osoby. Hospitalizovaných je 47 pacientov, z toho najviac v Košickom kraji. "Tempo rastu nakazených je však relatívne mierne a stabilné ako ostatné týždne," dodal Mišík.

 

Zároveň očakáva, že s príchodom nového školského roka mierne vzrastie záujem o očkovanie. V súčasnosti je osem okresov, ktoré majú vyše 50-percentnú zaočkovanosť svojich obyvateľov.

 

"Klesá aj počet nezaočkovaných ľudí nad 50 rokov. Pribúda okresov, ktoré sa blížia k 65-percentnej hranici zaočkovanosti tejto vekovej skupiny, čo im umožní podľa COVID automatu prejsť na miernejší stupeň," zhodnotil Mišík.

 

Aspoň prvú dávku vakcíny dostalo naprieč okresmi 30 až 61 percent obyvateľov. Plne očkovaných v rámci krajov je 26 až 58 percentMinister zároveň zopakoval, že možnosť tretej dávky sa stále skúma

 

"Nevylučujem, že rozhodnutie príde o týždeň či dva," spresnil Lengvarský. Do dvoch týždňov by podľa slov ministra mohlo dôjsť k úprave COVID automatu, aby sa okresy nedostávali do prísnejších stupňov a farieb len na základe počtu nakazených.

 

Mohlo by vás zaujímať: Epidemická situácia v krajine sa zhoršuje. Od pondelka pribudnú oranžové okresy!

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona