Očkovanie Sputnikom V sa schyľuje k záveru. Do zahraničia štát pošle 160 tisíc nevyužitých dávok

NETKY.SK • 23 Jún 2021, 12:12 • 2 min
Očkovanie Sputnikom V sa schyľuje k záveru. Do zahraničia štát pošle 160 tisíc nevyužitých dávok

BRATISLAVA - Štát do zahraničia predá alebo daruje 160-tisíc dávok ruskej vakcíny Sputnik V. Rezort zdravotníctva navrhuje darovať určitý počet vakcín Sputnik V krajinám západného Balkánu v rámci materiálnej pomoci.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V nadväznosti na záujem tretích krajín zároveň ponúkne ďalšie vakcíny na predaj. Predaj a darovanie ruskej vakcíny formou bilaterálnych dohôd s tretími krajinami v stredu schválila vláda.

 

Niektoré krajiny chcú Sputnik V do daru
O vakcínu Sputnik V podľa ministerstva prejavili záujem Argentína
, Bosna a Hercegovina, Čierna Hora, Severné Macedónsko a Albánsko.

 

Množstvá a spôsob dodania požadovaných dodávok pre Argentínu sú v procese rokovania. Bosna a Hercegovina prejavila záujem o darovanie vakcíny v objeme niekoľkých tisíc dávok zahŕňajúc obe dávky vakcíny.

 

img

 

Záujem o kúpu alebo darovanie vakcín v podobe medzištátnej zmluvy prejavila aj Čierna Hora, krajina má záujem o desiatky tisíc oboch dávok Sputnika V. Albánsko ani Severné Macedónsko zatiaľ presnejšie nešpecifikovali množstvá požadovaných dávok.

 

O ruskú vakcínu Slováci nemajú záujem
Na Slovensko bolo dovezených 200-tisíc dávok ruskej vakcíny, z toho 100-tisíc dávok Komponentu I a 100-tisíc dávok Komponentu II. Zatiaľ bolo touto vakcínou zaočkovaných 8004 občanov Slovenska.

 

  img.


V online registračnom formulári na očkovanie vakcínou Sputnik V bolo k 22. júnu zaregistrovaných 14 214 osôb. Ako vysvetlilo ministerstvo zdravotníctva, na základe súčasných zásob vakcíny Sputnik V je potrebné podniknúť všetky kroky na zabezpečenie maximálneho využitia dovezených dávok.

 

Prečítajte si tiež: Štát sa ide zbaviť Sputnika V. Ak preferujete práve túto vakcínu, poponáhľajte sa



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies