Očkovanie pre deti od 5 rokov proti COVID-19 by sa malo začať už v decembri

NETKY.SK • 9 December 2021, 11:44 • 2 min
Očkovanie pre deti od 5 rokov proti COVID-19 by sa malo začať už v decembri

BRATISLAVA - Rodičia vyžadujú možnosť očkovania detí, preto Ministerstvo zdravotníctva reaguje na tento podnet a už v decembri by mala byť možnosť očkovať deti od piatich rokov proti ochoreniu COVID-19.

slovakia

left justify in out

Očkovanie detí od päť rokov proti ochoreniu COVID-19 bude možné spustiť v priebehu decembra. Uviedla hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová. "Aktuálne čakáme na dodávky vakcín, ktoré budú vhodné pre deti od päť rokov," dodala hovorkyňa. Na Slovensko má prísť 274 000 dávok. Ministerstvo prisľúbilo, že o ďalších podrobnostiach bude verejnosť včas informovať.

 

img

 

Viacerí slovenskí rodičia využívajú možnosť očkovania svojich detí v susednom Rakúsku. Jedna z matiek dieťaťa zaočkovaného v Rakúsku uviedla, že pre tento krok sa rozhodli pre chýbajúcu možnosť zaočkovať dieťa na Slovensku. Dôvodom je strach z ochorenia COVID-19 a rizika zdravotných následkov.

 

Rezort zdravotníctva pripomenul, že v súčasnosti môžu deti vo veku od päť do 12 rokov s presne stanovenými diagnózami byť na základe žiadosti rodiča a po schválení lekárom očkované v troch špecializovaných centrách, a to v Bratislave, Martine a Košiciach.

 

Možno vás zaujme: Omikron má vyššie riziko opätovnej nákazy, ale miernejší priebeh ochorenia ako delta



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies