Ocitol sa nahý na štadióne

NETKY.SK • 25 Jún 2020, 06:58 • 2 min
Ocitol sa nahý na štadióne

Bola to skúsenosť, ktorá ho zmenila.

slovakia

left justify in out

Niekedy sa to sníva a niekedy nie
Vraj je to krutý sen, ktorý sa niekomu zriedka, inému pričasto, opakuje v stave nočnej nevedomosti. Mladé dievča kráča do školy, a keď sa konečne ocitne v triede, odrazu zistí, že je nahé. Staršiemu mužovi chýbajú nohavice a to pred zrakom každého, kto cestuje rovnakým autobusom a, samozrejme, v rovnakom čase. Našťastie, väčšinou sa prebudí, a s odľahčením si nahlas pripomína, že sa to nestalo naozaj a pre lepší pocit, zvýšenie istoty a vyvolanie úsmevu, si prebudený aj skontroluje, či je jeho telo zahalené v oblečení.


V jeho prípade to bolo iné. Nesnívalo sa mu to.

 

img

 

Misionár ako sa patrí
Bol to misionár, ktorého práca potvrdzovala existenciu Boha a to s dennou pravidelnosťou. Jeho srdce bilo pre svet, obzvlášť však pre Afriku. Boh ho tam natoľko viedol, že len čo sa po krajine rozchýrila jeho prítomnosť, celý štadión sa zaplnil vo vzrušenom očakávaní. Vopred nik nevedel, čo sa udeje, ale predpokladalo sa, že to bude niečo neuveriteľné, čo sa oplatí vidieť a zažiť.

 

Len tak
Jedno také zhromaždenie prebiehalo a misionár do mikrofónu prehováral k zúčastneným. Štadión, bol ako inak, na prasknutie. Len tak, z ničoho nič, sa tam dostavil aj istý muž. Nebolo by na tom nič čudné, veď muži tam chodievali a počúvali, tento ale vyčnieval. Zastavil sa tam celkom nahý.

 

img

 

Choroba
Misionár o jeho príchode netušil, nemohol mať, prirodzene, prehľad o tom, kto sa kedy a kam postavil. V polovici kázne však Boh zasiahol a zmenil pôvodný plán. Misionár tak, na Boží pokyn, povedal to, čo malo byť povedané a bez toho, aby si bol čohokoľvek vedomý, adresoval to nahému mužovi.

 

img


Zvláštny a navyše neoblečený prišelec bol psychicky chorý. Nahota nebola pre neho nič neobvyklé, neumýval sa, nebýval v príbytku. Keď však k nemu prenikla kázeň, zrazu úplne precitol. Zo sekundy na sekundu ho Boh vyliečil. Nielenže získal muž vieru, ale sa aj započal jeho obyčajný ľudský život. Umyl sa, obliekol, dal sa do fyzického poriadku. O duševnú ranu sa postaral najvyšší. Odstránil z neho aj potupu, ktorú nahota predstavovala. Okolie na neho možno nalepilo pomyselnú nálepku obsahujúcu slovo blázon, ale Boh to videl inak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona