Očista SaS: Sulík vyzval kollárovcov na odchod zo strany

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 10:05 • 2 min
Očista SaS: Sulík vyzval kollárovcov na odchod zo strany

BRATISLAVA – Predseda SaS Richard Sulík vyzval Jozefa Kollára na odchod zo strany. „Po dôkladnom vyhodnotení posledných aktivít Jozefa Kollára a jeho prívržencov ich vyzývam, aby opustili stranu Sloboda a Solidarita,“ napísal v tlačovej správe Sulík s tým, že jeho opakovanému záujmu hľadať prienik názorov a udržať jednotu strany dodávali energiu aj slová Jozefa Kollára, ktorý pred voľbami predsedu strany vyhlásil, že bude pre SaS ďalej naplno pracovať bez ohľadu na výsledok marcového kongresu.

slovakia

left justify in out

Hodnota tohto záväzku je podľa Sulíka už nulová. „Neúspešný kandidát na predsedu SaS sa odmietol stať podpredsedom a dnes otvorene hovorí, že v ďalšom smerovaní strany nevidí svoje miesto. A to aj napriek tomu, že som akceptoval významnú časť jeho zámerov z predvolebného programu v nádeji, že ich budeme napĺňať spoločne,“ zdôraznil Sulík. Zároveň upozornil, že poslanec SaS a člen Republikovej rady Daniel Krajcer zas tvrdí, že šanca ostať v SaS je minimálna. „Berieme to na vedomie. Dámy a páni v SaS, ktorí sa nedokážete vyrovnať s porážkou, odíďte. Urobte to hneď a dôstojne s ohľadom na svoju vlastnú tvár, ak vám už na členoch SaS, ktorí chcú v strane zostať, nezáleží,“ vyhlásil Sulík. 

Predseda SaS apeluje na zvyšky ich slušnosti a zdravý rozum, aby prestali štvavými rečami ničiť povesť strany Sloboda a Solidarita v médiách a na diskusných fórach. Slovensko má podľa neho úplne iné problémy, ako byť unavované ich frustráciou z toho, že výsledok demokratických volieb v SaS je iný, ako si želali. 

Sulík zároveň poprosil voličov, aby boli trpezliví a zostali s SaS. „Nositelia hodnôt, pre ktoré ste SaS volili, v SaS zostávajú a budú ďalej bojovať o vašu priazeň,“ dodáva Sulík vo vyhlásení. 

Sulík sa s Kollárom stretol v utorok. Kollár po stretnutí povedal, že ich názory na budovanie straníckych štruktúr a denno-denný výkon politiky sú nezlučiteľné. „Prienik nie je možný,“ uviedol po stretnutí so Sulíkom Kollár. Zdôraznil, že Sulíkovi nebude stáť v ceste pri jeho riadení SaS. Zároveň povedal, že zostáva v strane, prípadný odchod však nevylučuje. „Zvažujem všetky možnosti a nevylučujem žiadnu z nich,“ poznamenal Kollár. Zároveň pripúšťa, že možno v roku 2016 sa jeho cesty so stranou SaS spoja. 

Delegáti na kongrese SaS 16. marca rozhodli, že predsedom strany zostáva Richard Sulík. Za Sulíka na kongrese v Prešove hlasovalo 134 delegátov a za Kollára 121 delegátov. Kollár si dal pre zotrvanie v strane podmienku, že Sulík nebude "krágľovať" jeho ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona