Ochranu prírody deťom priblížia koncerty aj výstavy

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 16:15 • 2 min
Ochranu prírody deťom priblížia koncerty aj výstavy

BRATISLAVA - Problematiku ochrany prírody priblíži deťom séria výchovných koncertov aj výstavy v bratislavskom Detskom múzeu.

slovakia

left justify in out

Ako na svojej internetovej stránke informovali organizátori série koncertov ECO MOBILITY TOUR, v dňoch 13. až 17. apríla pripravujú podujatia postupne v Partizánskom (13.4), Prievidzi (14.4), Martine (15.4), Ružomberku (16.4) a Brezne (17.4). Prostredníctvom koncertov chcú speváci Thomas Puskailer a Martin Madej deťom ukázať, ako je možné obmedziť znečisťovanie ovzdušia v meste a podporovať udržateľné formy dopravy, ako je chôdza, cyklistika a mestská hromadná doprava. Súčasťou koncertov bude aj bohatý interaktívny program s krátkymi ekoodkazmi známych osobností, ako napríklad Adela Banášová Sajfa alebo Nela Pocisková. Program koncertov je doplnený aj súťažami. Podrobnosti o časoch a miestach konania koncertov sa záujemcovia môžu dozvedieť na stránke https://www.ecotour.sk.

 

Do 30. októbra majú záujemcovia možnosť pozrieť si aj dve environmentálne zamerané výstavy v bratislavskom Detskom múzeu. V rámci výstavy Voda je život sa návštevníci môžu oboznámiť s odpoveďami na otázky ako napríklad Aké množstvo zdrojov pitnej vody máme na zemi?, Kedy dochádza k povodniam?, Prečo by sme mali vodou šetriť? alebo Ktoré rastliny a živočíchy majú vo vode svoj domov?. Interaktívna výstava Trvalé bydlisko - Zem zase deti aj dospelých poučí o problematike recyklácie odpadu. Podrobnosti o oboch výstavách, cene vstupného a otváracích hodinách múzea sa záujemcovia môžu dozvedieť na stránke https://www.detskemuzeum.sk
Na organizácii všetkých spomínaných podujatí sa podieľajú ministerstvo životného prostredia a Slovenská agentúra životného prostredia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona