Ochranné prostriedky proti koronavírusu pre zamestnancov výjdu rezort vyše 250-tisíc Eur

NETKY.SK • 20 Február 2021, 13:12 • 2 min
Ochranné prostriedky proti koronavírusu pre zamestnancov výjdu rezort vyše 250-tisíc Eur

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra chce ochrániť policajtov, hasičov, záchranárov a v neposlednom rade i svojich zamestnancov. Investuje vyše 251-tisíc Eur.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra by malo dostať respirátory FFP2 bez ventilu v celkovej hodnote 151 600 eur bez DPH. Vyplýva to z oznámenia zverejneného na internetovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie. O dodaní rokoval rezort priamo so spoločnosťou PharmaComp s.r.o.

 

img

 

Súvisiaci článok: Momentálne sa už uplatňuje nulová sadzba DPH na predaj respirátorov FFP2 a FFP3

 

Rokovanie s dodávateľom ministerstvo, podľa vlastných slov, využilo z dôvodu mimoriadnej udalosti, pričom vzhľadom na vzniknutú časovú tieseň nie je možné uskutočniť verejnú súťaž ani užšiu súťaž.

 

„Núdzový stav bol prijatý najmä z dôvodu nepredvídateľnosti vývoja situácie s koronavírusom. Je nutné utvoriť podmienky na prijatie nevyhnutných opatrení na zamedzenie a zmiernenie následkov ohrozenia verejného zdravia z dôvodu ochorenia COVID-19," uviedlo ministerstvo.

 

img

 

Z dôvodu vývoja epidemiologickej situácie na území Slovenska je potrebné bezodkladne zabezpečiť primárnu ochranu príslušníkov Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru a všetkých ostatných zamestnancov rezortu respirátormi.

 

img


Rovnakým spôsobom ministerstvo zaobstaráva aj 250 germicídnych žiaričov určených na dezinfekciu vzduchu od mikroorganizmov za prítomnosti ľudí a 50 germicídnych žiaričov na priame ožarovanie priestoru bez prítomnosti ľudí. Zariadenia v hodnote 101 008 eur bez DPH má dodať spoločnosť Nexa, s.r.o.

 

Súvisiaci článok: Lekári a zdravotníci na COVID oddeleniach si finančne prilepšia. Vláda ich odmení za ich nasadenie a tvrdú prácu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies