Ochrancovia ľudských práv poukazujú na horúčavy vo väzniciach v Texase

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 14:25 • 2 min
Ochrancovia ľudských práv poukazujú na horúčavy vo väzniciach v Texase

AUSTIN - Ochrancovia ľudských práv v americkom Texase podali žalobu v súvislosti s vysokými teplotami vo väzniciach, ktoré si v predchádzajúcich troch rokoch údajne vyžiadali životy najmenej 12 ľudí. Informovala dnes o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Teploty v niektorých väzniciach sú preto také veľké, lebo chýba klimatizácia. Žalobu podala organizácia Texas Civil Rights Project (TCRP) a právnická fakulta Texaskej univerzity v Austine. Požadujú, aby vo väzenských zariadeniach v Texase boli "znesiteľnejšie teploty".

 

Kým okresné väznice majú klimatizačné zariadenia, väznice amerického štátu Texas takéto predpisy nemajú. Ochrancovia ľudských práv tvrdia, že dokonca aj väzenie na Guantáname je klimatizované.

 

Žaloba sa sústredila na väzenské zariadenie v meste Navasota. Z približne 1400 tamojších väzňov sú mnohí vo veku vyše 70 rokov a majú zdravotné ťažkosti. V lete sa teploty v celách vyšplhajú až na 38 stupňov Celzia, čo je často viac ako vonku. 

 

Priestory pre strážcov sú klimatizované.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies