Ochranári kritizujú Kiskovu podporu súťaže od firmy TMR, ktorá devastuje najcennejšie časti našej prírody

NETKY.SK • 26 Júl 2017, 16:11 • 2 min
Ochranári kritizujú Kiskovu podporu súťaže od firmy TMR, ktorá devastuje najcennejšie časti našej prírody

BRATISLAVA - Environmentalistom sa nepáči prezidentova podpora súťaže pre školy Tatranskí rytieri, ktorej iniciátorom a hlavným sponzorom je spoločnosť TMR – Tatry Mountain Resorts.

slovakia

left justify in out

Andrejovi Kiskovi preto 63 členov Slovenského ochranárskeho snemu napísalo otvorený list a žiadajú ho, aby svoju podporu prehodnotil a odriekol.

 

img

 

"Tento projekt, vrátane absurdnej garancie zo strany štátnej inštitúcie – Slovenskej agentúry životného prostredia, považujeme za kontroverzný až amorálny a školy sme sa snažili upozorniť na jeho pozadie spojené s devastačnými aktivitami firmy TMR v najcennejších častiach našej prírody, v národných parkoch, ba i v národných prírodných rezerváciách," povedal jeden z iniciátorov listu Richard Medal.

 

Poznamenal, že aktivity spoločnosti sa dlhodobo odohrávajú na hrane zákona o ochrane prírody a neraz i za ňou. "Svetová únia ochrany prírody, ktorá je medzinárodným arbitrom v záležitostiach národných parkov, za to pohrozila TANAP-u odobratím štatútu," doplnil Medal.

 

Signatári listu poukazujú, že nemôžu mlčať, ak sa TMR tvári ako protagonista ochrany prírody a chce o tom s podporou prezidenta presviedčať aj deti. "Ide o pokrytectvo a šírenie morálneho relativizmu najhrubšieho zrna, teda zla, ktoré pán prezident v mnohých iných oblastiach veľmi správne pranieruje... Tento problém vnímame o to citlivejšie, že hlavnou cieľovou skupinou spomínaného projektu sú školy," píše sa v liste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona