Ochrana zdravia pracovníkov by sa mala sprísniť

NETKY.SK • 12 August 2020, 11:19 • 2 min
Ochrana zdravia pracovníkov by sa mala sprísniť

BRATISLAVA - Ochrana zdravia pracovníkov by sa mala sprísniť a zlepšiť. Zmeny prináša nariadenie vlády o ochrane zdravia zamestnancov pred rizikami súvisiacimi s expozíciou karcinogénnym a mutagénnym faktorom pri práci, ktoré kabinet odobril na stredajšom zasadnutí.

slovakia

left justify in out

Do nariadenia sa zo smerníc transponujú maximálne hodnoty expozície pri práci pre desať karcinogénov, ktoré boli odvodené z najnovších dostupných vedeckých údajov s ohľadom na ochranu zdravia pri práci, ozrejmuje v predkladacej správe Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

 

Novelou, ktorá je v súlade s európskym cieľom, sa má zabezpečiť lepšia ochrana zdravia zamestnancov pri práci s karcinogénmi.

 

img

 

U dvoch karcinogénov, konkrétne u berýlia a kadmia, sa v súlade so smernicou EÚ zavádzajú pre ich technické smerné hodnoty prechodné obdobia do roku 2026 a 2027.

 

Navrhovaná účinnosť nariadenia vlády je od 1. októbra 2020.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona