Ochrana ľudských práv vo svete za uplynulý rok poklesla

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 09:00 • 2 min
Ochrana ľudských práv vo svete za uplynulý rok poklesla

WASHINGTON - Ochrana ľudských práv vo svete v priebehu vlaňajšieho roka poklesla, a to dôsledkom tvrdých opatrení zo strany represívnych režimov alebo činnosti násilných extrémistov. Vo svojej najnovšej výročnej správe o ľudských právach to uvádza americké ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

V správe, z ktorej v noci nadnes citovala agentúra AP, sa ďalej píše, že viacero krajín bolo v roku 2015 poznačených "stúpajúcou brutalitou" voči skupinám občianskej spoločnosti, snažiacim sa o podporu obyvateľstva a boj proti korupcii. Podľa ministerstva patria medzi tieto krajiny Čína, Irán, KĽDR, Kuba a Sudán.

 

Americký rezort diplomacie medzi štáty, ktoré uplatňujú represívne opatrenia, ďalej zaraďuje Azerbajdžan, Egypt, Kongo, Rusko, Rwandu, Ugandu, Venezuelu a Vietnam. Z extrémistických skupín spomína v tejto súvislosti tzv. Islamský štát, Boko Haram, aš-Šabáb a Taliban.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona