Ochrana hraníc podľa maďarského experta dostáva v EÚ stále väčší dôraz

NETKY.SK • 14 December 2016, 10:31 • 2 min
Ochrana hraníc podľa maďarského experta dostáva v EÚ stále väčší dôraz

BUDAPEŠŤ - V Európskej únii a v medzinárodnej politike v poslednom čase dostáva stále väčší dôraz otázka ochrany hraníc.

slovakia

left justify in out

Povedal to v utorok večer v rozhovore pre maďarskú verejnoprávnu televíznu stanicu M1 poradca premiéra pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi, podľa ktorého migračná situácia sa zrejme nezlepší.

 

"Kvôli neistej situácii v Turecku sa môžu vydať do vnútra Európy veľké masy, okrem iného aj balkánskou trasou. Stovky ľudí prišli do Španielska z Maroka," zdôraznil expert.

Bakondi povedal, že v Európskej komisii čoskoro padne rozhodnutie o návrhu systému prerozdelenia utečencov. Podotkol, že v posúdení migrácie sú medzi jednotlivými krajinami vážne rozpory.

 

"Maďarsko na rozdiel od iných krajín vníma ilegálnu migráciu ako zdroj rizika v oblasti bezpečnosti, zdravia, hospodárstva i sociálneho systému. V tejto diskusii možno očakávať posun na summite EÚ, ktorý sa bude konať vo štvrtok a v piatok," dodal poradca.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies