Ochladenie pomáha pri likvidácii obrovského požiaru v Kalifornii

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 09:34 • 2 min
Ochladenie pomáha pri likvidácii obrovského požiaru v Kalifornii

LOS ANGELES - Chladnejšie teploty, ktoré priniesol dnešný deň, pomáhajú vyše 2000 požiarnikom pokúšajúcim sa dostať pod kontrolu rozsiahly požiar v Kalifornii, severne od Los Angeles. Oheň už pohltil porasty na 120 štvorcových kilometroch a prinútil k evakuácii vyše 3000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra DPA. Požiar vzbĺkol vo štvrtok v noci v losangeleskom národnom lese. Zničil deväť domov a ohrozil tisíc ďalších v oblasti vzdialenej asi 100 kilometrov na sever od mesta, napísali noviny Los Angeles Times.

Požiarnikom sa dnes podarilo dostať požiar pod kontrolu z asi 40 percent, pomohlo ochladenie, vyššia vlhkosť a mierny vietor, ktoré vystriedali víkendové horúčavy.

Tento rok ide už o druhý rozsiahly požiar v južnej Kalifornii, ktorá sa po nezvyčajne suchej zime pripravuje na sezónu požiarov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona