Ocenili najlepšie internetové stránky samospráv: Ktoré mestá získali prvenstvo?

NETKY.SK • 16 November 2017, 06:00 • 2 min
Ocenili najlepšie internetové stránky samospráv: Ktoré mestá získali prvenstvo?

BRATISLAVA - Počas medzinárodného kongresu ITAPA (informačné technológie a verejná správa) v Bratislave udelili ocenenia ZlatyErb.sk pre najlepšie internetové stránky obcí, miest a samosprávnych krajov.

slovakia

left justify in out

Informoval generálny sekretariát Únie miest Slovenska, nad 14. ročníkom súťaže prevzal záštitu podpredseda vlády pre informatizáciu Peter Pellegrini. Súťaž ZlatyErb.sk každoročne vyhlasuje Únia miest Slovenska a eSlovensko spoločne so Združením informatikov samospráv Slovenska.

Víťazmi sa stali pre tento rok stránky obce Jaslovské Bohunice v kategórii obce, mesta Bratislavy v kategórii mestá a mestské časti a Prešovského samosprávneho kraja v kategórii samosprávne kraje. Hlavnú cenu súťaže GrandPrix eSlovensko získala stránka mesta Bratislavy, ktorá dosiahla najvyššie hodnotenie vo všetkých kategóriách.

 

Víťaz GrandPrix získava nomináciu do medzinárodnej súťaže EuroCrest Award, ktorú vyhlasuje české Združenie Zlatý erb v spolupráci s Európskou komisiou a európskymi IT projektami. Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska tiež odovzdala špeciálnu cenu za Najlepšiu bezbariérovú stránku samospráv Prešovskému samosprávnemu kraju. Do súťaže sa zapojilo 77 samospráv. Porota hodnotila 63 kritérií v 11 kategóriách.
 

Magistrát hovorí, že kvalita informačných služieb pre verejnosť je jednou z jeho hlavných úloh. V minulom roku umiestnil tri informačné technické monitory v budove magistrátu, v júli tohto roka pribudol dotykový informačný panel na priečelí budovy na Primaciálnom námestí. "Momentálne Bratislava pripravuje redizajn stránky mesta a tiež pracuje na využití inovatívnych smart riešení aj v oblasti informatizácie samosprávy," priblížila Andrea Veselá, vedúca oddelenia vzťahov s verejnosťou bratislavského magistrátu a webeditor mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies